Verona vyhral v záverečný deň enduroGP v Gelnici, líder je Holcombe

03.07.2023 Gelnica

Gelnica 3. júla (TASR) - Talian Andrea Verona zvíťazil v záverečný deň pretekov 5. kola seriálu MS enduro GP v Gelnici. Brit Steve Holcombe finišoval so stratou 2,46 sekundy na 2. mieste, no po piatom podujatí sedemdielneho seriálu MS poskočil do čela priebežného poradia. Vystriedal na ňom krajana a tímového kolegu Brada Freemana, ktorý v Gelnici nebodoval.

Obhajca titulu Verona si v nedeľu najlepšie poradil s náročným rozbahneným terénom a vyťažil aj z technických problémov Holcombea. Zároveň dosiahol prvé víťazstvo v sezóne. "Som naozaj spokojný, bol to skvelý deň. Je to neuveriteľný pocit získať konečne víťazstvo. Dnešné podmienky v blate a daždi boli mimoriadne ťažké, ale myslím si, že to bolo pre každého rovnaké. Musel som pokračovať v tvrdej práci a nepodliehať panike. Nedávne preteky GP boli veľmi náročné a chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli k tomuto víťazstvu," poznamenal Verona.

Spokojný odchádzal z Gelnice aj Holcombe, ktorý vstúpi do predposledného 6. kola seriálu MS v Portugalsku (od 29. septembra) v pozícii lídra šampionátu. "Znamená to pre mňa veľkú motiváciu pokračovať v tvrdej práci a byť pripravený na záver sezóny v Portugalsku," poznamenal Holcombe, ktorý si v Gelnici pripísal 1. a 2. miesto. Získal 37 bodov (20+17) rovnako ako Verona (17+20). "Celkovo to boli pre mňa dobré preteky. Počas letnej prestávky som líder triedy EnduroGP a Enduro2. Dnes sme s Andreom predviedli fantastický súboj v daždi. Podmienky boli divoké, takže sme museli obaja poriadne zabojovať. Mal som problém v jednom z enduro testov a stratil som tam veľa času. Potom som dal do toho všetko, ale už to na víťazstvo nestačilo," konštatoval Holcombe.

Tretí najlepší čas nedeľných pretekov dosiahol Hamish MacDonald, pre ktorého to bolo prvé pódiové umiestnenie v sezóne. "Som za to veľmi rád. Prišli sme s novým motocyklom a ukázalo sa, že funguje výborne. Myslím, že mi dnešné podmienky vyhovovali. Po každom teste som zlepšoval svoj výkon a napokon je z toho pódium," poznamenal MacDonald, ktorý je v priebežnom poradí na 5. mieste.

Enduro GP Gelnica, 2. deň:

1. Andrea Verona (Tal./Gasgas) 1:19:49,03 hod., 2. Steve Holcombe (V. Brit./Beta) +2,46 sek., 3. Hamish MacDonald (N. Zél./Sherco) +48,77, 4. Mikael Persson (Švéd./Husqvarna) +1:49,51 min., 5. Jamie Mccanney (V. Brit./Husqvarna) +1:58,09, 6. Josep Garcia (Šp./KTM) +2:26,95

Priebežné poradie (po 5. kole zo 7.)

1. Steve Holcombe (V. Brit./Beta) 164 bodov, 2. Brad Freeman (V. Brit./Beta) 151, 3. Andrea Verona (Tal./Gasgas) 145, 4. Josep Garcia (Šp./KTM) 130, 5. Hamish MacDonald (N. Zél./Sherco) +107, 6. Theophile Espinasse (Fr./Beta) 83
 

Vyberte región